Shabby Chic

Če hrepenite po stilu, prepletenem z mehkobo ženstvenosti, skladnimi pastelnimi barvami, šarmom starinske patine, potem je to shabby chic.

Prostori, urejeni v tem stilu, so zelo intimni in zahtevajo tudi kompletni stil življenja na principu sproščenosti, čutnosti in topline. Vsak predmet ali kos pohištva ima svojo zgodbo, pa vendar se z lahkoto vklopi v vsak nov prostor in ob vsak drug kos pohištva. Omogočena je močna svoboda kreiranja in obenem zanimiva drznost proti stereotipnemu stilu opremljanja doma. Detajlov ni nikoli preveč, vedno se še najde prostor za neko figurico, dekorativne blazine, cvetlične vzorce, retro vazice in čipkaste zaključke, pastelne barve s prevladujočo belo, ženstvene omarice, zofe in fotelje. Uporabljajo se bombažni materiali, lan ali čipke. Močne barve so prepovedane, vodilo shabby chic-a je belo in pastelno. Skratka romantika, katera bo vedno »in«…

Kosi pohištva se izdelajo po meri, na katere se kasneje s posebnimi tehnikami nanašajo barvne plasti tako, da na koncu pohištvo zgleda postarano. Lahko pa se seveda barvno obdelajo stari kosi pohištva, kateri doprinesejo k še bolj romantičnemu izgledu prostora.

Kos pohištva v shabby ali vintage stilu brez težav kombiniramo tudi v prostoru, ki je opremljen z modernim pohištvom. Mala bela shabby omarica v minimalistični dnevni sobi razbije monotonijo in obenem izkazuje kreativnost ter pripravljenost stanovalcev eksperimentirati ter obenem dokazati, da stanovanja niso zgolj kopirali iz nekega kataloga.

Povpraševanje, sporočilo, vprašanje?

Pošljite nam sporočilo in z veseljem Vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.